18,212,025 BTC

6-цифрената Биткойн цена е „неизбежна“

Източник: за Bitcoin.com от Jamie Redman |
Изстрелване на ракета

От няколко години насам хората в крипто света прогнозират, че цената на Биткойна ще надмине рекорда си от 2017 г. и мнозина вярват, че ще се качи до 100 хил. долара.

 

В средата на декември 2017 г. цената на Биткойна (BTC) достигна рекорд за всички времена (ATH) от 19 600 долара. Към момента на писане на статията криптовалутата е с 45,81% по-ниска от този рекорд, но редица хора вярват, че криптоактивът ще надмине този ценови диапазон. Например, на събитието 2020 Virtual Blockchain Week известният рисков капиталист Тим Дрейпър заяви, че вярва, че цената ще достигне 250 хил. долара до 2022 г. или началото на 2023 г.

 

Марк Юско, изпълнителен директор на Morgan Creek, смята, че Биткойнът ще достигне 100 хиляди долара. Други хора с влияние върху общественото мнение, които вярват, че тази цена е постижима, са Саймън Дидик от Blockfyre, Чарлз Хоскинсън от Cardano и Антъни (Pomp) Помплиано от Morgan Creek.

 

Наскоро голям брой Reddit потребители също обсъдиха тази възможност. Пост в Reddit, озаглавен „Колко хора тук смятат, че 100 000 ще бъдат достигнати в някакъв момент?“ стана повод за дискусия в неделя и стотици хора коментираха.

 

Детайлен поглед в темата показва, че по-голямата част от Биткойн феновете мислят, че 100 000 долара е цена, която е предопределена да се случи. Въпреки това, малка част от хората в дискусията не смятат, че шестцифрената зона може да бъде достигната.

 

„Мисля, че в един момент това е неизбежно“ е топ коментарът на публикацията в неделя. „Да, определено е неизбежно. Въпросът е само колко време ще отнеме“, гласи отговор към въпросния топ коментар. Един човек отбелязва, че Биткойнът има по-голям шанс да достигне шестцифрена цена отколкото нула.

 

„Това не е неизбежно, но мисля, че ще се случи“, пише Reddit потребителят. „Мисля, че ако не достигне 100 хил. долара, ще бъде почти безполезен в рамките на 5-10 години и това означава, че нещо друго най-накрая е заело неговото място. По мое скромно мнение, той има по-голям шанс да стигне до 100 хил. долара, отколкото да не струва нищо, но винаги вземам предвид тази вероятност.“

 

Редица други хора споделиха основания защо смятат, че криптовалутата може да достигне този психологически ценови диапазон. Няколко души сравниха Биткойна с активи от ранга на златото и заявиха, че той ще имитира ползите на благородния метал като съхранение на стойност.

 

Reddit не е единственото място в мрежата, където хората обсъждат потенциално влизане на цената на Биткойна в шестцифрения диапазон. В Twitter също ставаме свидетели на подобна дискусия.

 

На 25 септември създателят на Биткойн модела stock-to-flow (S2F), Planb, проведе анкета, която получи над 24 000 гласа. Докато 34% казват, че цената на Биткойна ще остане под 55 хил. долара, над 26% смятат, че тя ще стигне 100 хил. долара, а 19,5% гласуват за 288 хил. долара за Биткойн.

 

e563882a30c4c4bd01813aff6a00bae9.jpg

 

Източник: Twitter

 

В петък Crypto Capital Venture каза на своите 19 000 последователи в Twitter, че 100 хил. долара ще бъдат достигнати, но цената на криптовалутата вероятно ще спадне до 30 хил. долара. „100 хил. долара не са крайна дестинация за Биткойна“, написа той в Twitter. „Това е пит-стоп; сервизна зона, в която останалата част на света най-накрая ще има шанса да каже „Добре, нека се кача на борда, моля.“ ... И след това ще се върне обратно до 30 хиляди долара.“

 

При анализ на редицата публикации в Reddit и Twitter си проличава, че привържениците на криптовалутата силно вярват, че тя ще достигне шестцифрена цена. Най-преобладаващите аргументи на повечето хора, изказали мнение по темата защо BTC ще скочи толкова високо, са макроикономиката и постоянното печатане на фиатни пари от страна на централните банки.

 

Стани част от бъдещето! Купи Биткойн на xChange.bg в три лесни стъпки! Mоже да търгуваш и Етериум, Лайткойн, Биткойн Кеш, USDT, USDC и LINK. Регистрирай профила си на xChange.bg сега.

 

 

Статията е преведена и адаптирана от Bitcoin.com.