18,212,025 BTC

Майк Тайсън също е част от NFT манията – Aнализ – 17 януари

NFT Етериум изображение xChange.bg

Крипто евангелистите започват да заемат места в списъка с най-богатите хора в света. Според Bloomberg, общата нетна стойност на главния изпълнителен директор на Binance Changpeng Zhao (CZ) достигна 96 милиарда долара:

Binance главен изпълнителен директор крипто милиардер Bloomberg

Източник: Twitter

Сега CZ е 12-ият най-богат човек в света, според Bloomberg Billionaire Index:

Binance главен изпълнителен директор крипто милиардер Bloomberg Twitter

Източник: Bloomberg.com

Бившият професионален боксьор Майк Тайсън е поредната известна личност, която се присъедини към NFT манията. Боксовата легенда стана много активна в екосистемата на Solana и започна да създава NFT-та:

Майк Тайсън Solana NFT

Източник: Twitter

Според активността на Iron Mike в Twitter, изглежда, че той е много позитивно настроен към Solana:

Майк Тайсън Solana цена Twitter

Източник: Twitter

Бившият шампион по бокс в тежка категория обаче не е единственият Solana оптимист. Миналата седмица Bank of America, втората по големина банка в САЩ, посочи, че Solana може да замени Етериум и да стане водещата екосистема за смарт контракти в блокчейн индустрията:

Bank of America Solana може да замени Етериум

Източник: Decrypt.co

Миналата седмица крипто пазарът преживя малко облекчение. Повечето криптовалути започнаха да се консолидират. Новата седмица започва и със стабилизиране на цените. Според Coin360.com, към момента на съставяне на анализа, един Биткойн струва 37 495,05 евро (-0,64%), един Етериум – 2 861,17 евро (+1,52%), едно DOGE – 0,1487 евро (-6,31%) и едно UNI – 15,00 (+1,83%):

Биткойн цена 17 януари 2022

Източник: Coin360.com

Сега нека разгледаме ценовите графики на водещите криптовалути спрямо еврото в най-важните времеви рамки.

Биткойн

В седмичната времева рамка (1W), двойката BTC/EUR направи малка почивка от скорошната корекция. Тя формира Spinning Top след солидната меча свещ за предходната седмица:

Биткойн цена графика 17 януари 2022

Интересното е, че тази малка консолидация се случва на нивото на предишното местно дъно, когато двойката BTC/EUR формира Биче поглъщане. Струва си да се подчертае, че в момента цената на Биткойна получава скромна подкрепа от страна на биковете, но ние не виждаме никакъв бичи сигнал.

Освен това, в дневната графика (1D), двойката BTC/EUR записа друг низходящ сигнал: настъпи втори мечи Moving Average Crossover (пресичане на подвижни средни) – 30-дневната подвижна средна падна под 360-дневната:

Биткойн цена графика 2 17 януари 2022

Също така бихме искали да припомним, че цената на Биткойна е под всичките три ключови подвижни средни, а именно 30-дневната (MA 30), 90-дневната (MA 90) и 360-дневната (MA 360). Според нас това е ясен сигнал, че мечките доминират на пазара. Ето защо, ние предпочитаме да стоим далеч от пазара.

Етериум

Нека ви напомним, че в седмичната времева рамка (1W), двойката ETH/EUR падна под горната линия на формацията Cup and Handle (C&H) – опит на мечките да обезсилят този възходящ технически модел:

Етериум цена графика 17 януари 2022

Теоретично цената може да получи подкрепа на нивото на локалното дъно в Handle (H) формацията и да отскочи. Въпреки това, ние не считаме такъв потенциален отскок за надежден бичи сигнал. Ето защо засега ще стоим далеч от пазара.

Освен това, в 4-часовата времева рамка (4H), двойката ETH/EUR формира Низходящ стесняващ се клин (низходяща тенденция):

Етериум цена графика 2 17 януари 2022

Докато цената остава в рамките на клина (низходяща тенденция), ние ще се въздържаме от навлизане на пазара.

Dogecoin

В седмичната времева рамка (1W), двойката DOGE/EUR току-що е формирала Биче поглъщане – формация, която обикновено се случва в края на корекция:

Dogecoin цена графика 17 януари 2022

Изглежда, че цената на Dogecoin започва да получава подкрепа и да се консолидира. Въпреки това, ние не смятаме, че това Биче поглъщане е достатъчно за подновяване на възходящ тренд. Бихме искали да видим още един бичи сигнал, за да започнем да търсим възможност за покупка.

Освен това, в 4-часовата графика (4H), DOGE/EUR продължава своето движение в Низходящия канал (низходяща тенденция):

Dogecoin цена графика 2 17 януари 2022

Докато този низходящ тренд остава в сила, ние ще стоим далеч от пазара и ще чакаме по-добър момент.

Uniswap

В седмичната времева рамка (1W), двойката UNI/EUR формира Низходящ триъгълник (общ модел на продължаване на тенденцията)

Uniswap цена графика 17 януари 2022

Както показва графиката, в момента цената е в крайната част на триъгълника. Според теорията на техническия анализ, ако цената е в последната третина на този технически модел, по-добре е да не отваряте никакви сделки, защото пазарът може да стане силно непредсказуем. Ще продължим да наблюдаваме този триъгълник и ако цената на Uniswap излезе от него в посока нагоре, може да започнем да търсим възможност за покупка.

Стани част от бъдещето! Купи Биткойн на xChange.bg в три лесни стъпки! Mоже да търгуваш и Етериум, Лайткойн, Биткойн Кеш, USDT, USDC, LINK, Dogecoin и UNI. Свали приложението ни за Android и iOS.

Анализът е само и единствено с информативна цел и не представлява съвет, препоръка или предложение за покупка или продажба на Биткойн, която и да е друга криптовалута или финансов инструмент. "Глобал Ексчейндж" ООД не носи отговорност за загуби след използването на текущия анализ. Инвестирайте разумно и само суми, които може да си позволите да загубите.