18,212,025 BTC

Биткойн става на 9 години!

Биткойн на 9 години

На 31-ви октомври 2017г. се навършват точно 9 години откакто Сатоши Накамото за първи път представя Биткойн на света в статията си “Peer-to-Peer Electronic Cash System”, а Биткойн не спира да достига нови върхове!

 

СПЕЧЕЛИ ХАРДУЕРЕН ПОРТФЕЙЛ TREZOR ДО 31-ВИ ОКТОМВРИ 2017! ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ТУК.

 

Трудът му гласи, че „изцяло peer-to-peer версия на електронни пари ще позволи онлайн плащания да се правят директно от едната страна на другата без да минават през финансова институция“.

 

В мрежата на Биткойн в момента участват над 3 милиона души по света и се очаква това число да нарасне до 200 милиона следващите 7 години.

 

Годишнината идва точно по време, когато Биткойн отново отбелязва нови рекорди

31 октомври също е важен ден, поради факта, че днес всички китайски борси трябва да преустановят търгуването на криптовалути срещу фиатни пари. Въпреки това, настроенията сред криптообщността са предимно оптимистични. Това обяснява и рекордните стойности от 6200-6300 долара, на които Биткойн се търгува в момента. Има слухове, че забраната над борсите в най-многолюдната страна ще бъде вдигната и че е силно вероятно най-накрая да станем свидетели на Биткойн борсово търгуван фонд.

 

А разцепванията нямат край, но Биткойн остава силен

Средата на ноември се очаква създаването на Bitcoin SegWit2x (B2X), който съчетава вече имплементираната технология сегуит, но и увеличаването на блока от 1 на 2мб. Много анализатори считат, че една от причините за увеличаването на цената на оригиналния Биткойн е фактът, че подкрепата към B2X намалява и много от страните, които подписаха нюйорското споразумение се оттеглят. Пълен списък може да намерите тук.

 

Биткойн набира все повече сила, докато създаденият през лятото Bitcoin Cash и новоразцепилия се Bitcoin Gold, не успяват да се утвърдят на пазара като „истинския Биткойн“.

 

Още добри новини за оригиналния Биткойн идват и от Южна Корея, която работи по регулацията на криптовалутата, а едни от най-големите криптоборси в света, Coinone и Bithumb са базирани точно там.

 

СПЕЧЕЛИ ХАРДУЕРЕН ПОРТФЕЙЛ TREZOR ДО 31-ВИ ОКТОМВРИ 2017! ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ТУК.

 

Станете част от бъдещето и купете Биткойн на изключително изгодни цени бързо и лесно на xchange.bg. Вече можете да търгувате и Етериум, Лайткойн, Биткойн кеш и Рипъл