18,212,025 BTC

Колумбия подкрепя блокчейн и криптовалутите

Източник: за Cointelegraph от Felipe Erazo |
Колумбия блокчейн крипто

Колумбийското министерство на информационните технологии и съобщенията (MinTIC) публикува първи по рода си проект на ръководство, който призовава публичния сектор да приеме блокчейн технологията, включително във връзка с въпроси, свързани с крипто плащания.

 

В ръководството за използването и прилагането на технологията на разпределения регистър (DLT/Blockchain) в публичния сектор MinTIC обяснява предимствата и недостатъците на прилагането на DLT в проекти, свързани с публичноправни субекти.

 

Министерството също така подчертава, че страната "изостава" в приемането на блокчейн технологията в сравнение със страните от Европейския съюз, Китай, Обединените арабски емирства, САЩ и Канада.

 

Организациите, които стоят зад ръководството – сред които са ViveLab Bogotá, Националният университет на Колумбия, и кметството на Богота, предложиха десет решения, които биха могли да бъдат приложени: плащания в криптовалута, поземлена регистрация, гласуване, управление на данни за самоличност, вериги за доставка, здравни досиета, търговски документи, подаване на научни степени и управление на данъци и публични търгове.

 

Такива решения имат за цел да премахнат участието на трети страни в инфраструктурата за сигурност като използват блокчейн технологията, което повишава "доверието и прозрачността" в управлението на данните.

 

MinTIC цитира Сатоши

 

В раздела за криптовалутите MinTIC цитира проекта Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System (Биткойн: Peer-to-Peer система за електронни пари), публикуван през 2008 г. от Сатоши Накамото - лицето или лицата, създали Биткойн (BTC), за да обясни, че такова решение очаква "да гарантира защитата на потребителите, които инвестират в криптовалути."

 

Макар и неуспешни, досега е имало опити за регулиране на крипто средата в Колумбия. Например, на 4 април 2019 г. беше публикуван законопроект за регулиране на платформите за обмен на криптовалута. Целта на този закон беше да определи в най-общ план как трябва да работят компаниите, предлагащи услуги за обмен на криптовалута в Колумбия.

 

Стани част от бъдещето! Купи Биткойн на xChange.bg в три лесни стъпки! Mоже да търгуваш и Етериум, Лайткойн, Биткойн Кеш, USDT и USDC. Регистрирай профила си на xChange.bg сега.

 

 

Статията е преведена и адаптирана от Cointelegraph.