18,212,025 BTC

1,5 млн. Биткойн Кеша са депозирани преди хард форка

Източник: за Cointelegraph от Samuel Haig |
вилица на пътя

В очакване на хард форка на Биткойн Кеш на 15 ноември, потребителите, които държат своите BCH активи (т.нар. ходлъри), са депозирали криптовалута на стойност повече от 300 милиона щатски долара по различни борси от началото на месеца.

 

*Хард форк е тип промяна на протокола, която изисква всички нодове и потребители да обновят до последната версия на „разцепения“ софтуер. В хард форк една криптовалута се разделя за постоянно на две, което води до един блокчейн, който следва стария протокол, и друг, който следва най-новия протокол. Примери за това са Биткойн и Биткойн Кеш, Етериум и Етериум Класик.

 

Според Chainalysis, само за изминалата седмица BCH на стойност 140 милиона щатски долара е изпратен към борси, като общата сума за ноември достига 300 милиона долара. От началото на месеца повече от 1,56 милиона BCH са били депозирани в борси.

 

По този начин притокът на BCH към борсите през последните 12 дни се равнява на близо 6,4% от цялата капитализация и предлагане на Биткойн Кеш.

 

6cb756b07fe2378588d39d35b59b26a0.png

 

Приток на Биткойн Кеш към борси от август насам. Източник: Chainalysis

 

Докато някои наблюдатели правят заключението, че това движение показва, че притежателите на Биткойн Кеш искат да продадат преди разцепването, данните на Chainalysis показват, че търговията на криптовалутата до голяма степен е в застой от края на октомври насам.

 

Хард форкът ще даде началото на два отделни блокчейна - Bitcoin ABC (BCHABC) и Bitcoin Cash Node (BCHN). Лагерът BCHABC се стреми да въведе 8% “данък” върху възнагражденията при изкопаване на блокове за основаване на фонд за основния екип от разработчици.

 

Поддръжниците на BCHN се противопоставят на този данък, откъдето идва и предстоящото разцепване. BCHN обещава да поддържа Биткойн Кеш протокола, без да принуждава копачите да спонсорират разработката. Нодовете, работещи с BCHN, са добили 83,6% от Биткойн Кеш блоковете през последните седем дни, което предполага, че бъдещето на криптовалутата е твърдо в ръцете на BCHN.

 

Фючърсните пазари също подкрепят BCHN като доминиращо прилагане на протокол от 15 ноември, като BCHN договори се търгуват за 0,96 BCH на CoinEX. За разлика от това, фючърсите на BCHA – договори за спекулации с цената на Bitcoin ABC след форка - се търгуват за 0,047 от BCH.

 

BCH общността се подготвя за спорен хард форк. Освен това бизнеси като крипто портфейли не дават яснота по отношение на решенията си, докато повечето борси поддържат и двата варианта.

 

Решението е оставено на копачите и операторите на нодове да сигнализират за подкрепата си, но повечето от тях не са решили все още.

 

По-малко от половината от BCH нодовете избират да подкрепят трета неутрална опция - Bitcoin Cash Unlimited - която автоматично ще стартира софтуера за доминиращия блокчейн.

 

Докато BCH до голяма степен се е търгувал странично спрямо долара от май насам, Биткойн Кешът отбеляза нови рекордно ниски стойности за всички времена спрямо Биткойна през последните дни.

 

Статията е преведена и адаптирана от Cointelegraph.

 

Стани част от бъдещето! Купи Биткойн на xChange.bg в три лесни стъпки! Mоже да търгуваш и Етериум, Лайткойн, Биткойн Кеш, USDT, USDC и LINK. Регистрирай профила си на xChange.bg сега.