18,212,025 BTC

Как да купя Биткойн и други криптовалути с xChange.bg

Търговия с алткойни други криптовалути на xChange.bg

През последните години криптовалутите промениха облика на световния бизнес, като добавиха още един актив, в които може да се инвестира. През изминалата 2020 година 3% от хората по света са търгували с дигитални пари. Този процент се очаква рязко да се повиши в световен мащаб за предстоящата 2021 година.

 

Защо да инвертираме в криптовалути?

 

Това е може би най-често задаваният въпрос през последните години. Много хора следят развитието на дигиталните пари, интересуват се от инвестиция, но в същото време подхождат предпазливо, заради волативната цена на криптовалутите. Волативността се изразява в това че вашият актив може да се увеличи или намалее за кратък период от време. Риск съществува при всяка една инвестиция, която е свързана с потенциално висока печалба. И въпреки това има доста причини, за да инвестираме в  крипто. Ще се спра на основните:

 

Достъпност Дигиталните валути са световно достъпни и могат да се търгуват от всяка точка на света, само с помощта на компютър или телефон.

Сигурност Когато инвестираме в криптовалути е доста по сигурно и няма опасност от кражба на вашата самоличност или от финансови измами.

По-ниски такси Таксите при крипто транзакции са значително по-малки от тези на традиционните финансовии борси.

Диверсификация на финансовото ви портфолио Крипровалутите могат да бъдат използвани като допълнителен актив, с който да разширите бизнес портфолиото си.

Бързи транзакции Транзакциите при купуване на крипто се случват моментално. Те спесряват много време ако искаме активите ни да са достъпни на момента.

 

Какво трябва да знаем преди да си купим Биткойн или други криптовалути?

 

Има няколко основни неща, които трябва да направим преди да инвестираме в криптовалути. Ако вече търгувате и сте добре запознати с пазара, чудесно, но ако нямате опит и тепърва започвате да търгувате Биткойн не се притеснявайте. С тези лесни стъпки ще разберете всичко което трябва да знаете за купуване и продаване на криптовалути.

 

Преди да си купим крипто трябва: 

 

  • Да си създадем акаунт в избрана от вас платформа за търгуване(Exchange). Добре е да изберете такава борса, която да ви позволява да си изтеглите койните на ваш си wallet, за по-голяма сигурност.Ние препоръчваме да използвате платформата на xChange.bg(линк), за която можем да гарантираме професионално, сигурно и бързо обслужване. 
  • Да си изберем метод на плащане. Можете да избирате м/у банкова сметка, кредитна или дебитна карта. Биткойн може да се купи още от специализирани Биткойн банкомати.
  • Да си създадем персонален wallet, който е извън платформата ви за търгуване. 
  • Да използваме сигурен интернет. 

 

Процедурата за регистрация на профил е лесна и бърза. Тук ще ви дадем пример с xChange.bg и как лесно и бързо можете да си създадете акаунт. 

 

  1. Отидете на платформата xChange.bg и кликнете върху бутона ВХОД.
  2. Ако нямате вече направена регистрация натиснете бутона и започнете регистрация си тук.
  3. След това изберете какъв тип профил желаете да си направите, персонален или корпоративен.
  4. Въведете вашият имейл и създайте парола. Паролата е добре да бъде дълга и уникална лично за вас. Това ви дава допълнителна сигурност.
  5. След като натиснете бутона ВХОД ще бъдете препратени към нов прозорец, където ще трябва да да въведете 6 цифрен код. Този код ще го намерите във посоченият от вас имейл. Въведете кода, за да верифицирате акаунта си. 

Поздравления! Успешно създадохте акаунт в xChange.bg.

След успешно направена регистрация ще получите от нас имейл с линк за последно потвърждаване на вашата самоличност.

Верификацията е последната стъпка, преди да имате възможност да купуваме и продаваме крипто, което става с 3 лесни стъпки. Линка ще ви препрати на страницата на xChange.bg, натиснете бутона ПРОФИЛ за да влезете във вашият профил. Верификацията е последната стъпка, преди да имате възможност да купувате и продавате Биткойн или криптовалути.

 

Как и защо трябва да се верифицирам?




Как да си купим Биткойн и крипто?

 

Първата стъпка вече е направена. Създали сте си профил и сте готови да купувате Биткойн и крипто. Преди обаче да направите транзакция трябва да изберете начина по-който бихте искали да платите. 

 

В xChange.bg ние предлагаме няколко начина, по които можете да осъществите това:

Банков път - без допълнително оскъпяване, като може да наредите сумата директно по нашата сметка от вашето онлайн банкиране. Имайте предвид, че банковите преводи не са мигновени и се обработват по три пъти на ден в работни дни и се обработват по три пъти на ден в работни дни

EasyPay/bPay - таксата е 3.6%, като може да платите или на каса на ИзиПей, или чрез вашата карта на банкомат чрез услугата bPay. Сумата е ограничена до 5000 лева на транзакция, а плащането ви се отразява веднага.

Cashterminal – таксата е 1%, като това е най-ниската такса в България. На устройствата на Кештерминал се плаща директно с пари в брой, като ограничението е 5000 лева на транзакция и плащането ви се отразява веднага.

Дигителен портфейл (phyre, A1 wallet, Pay by VIVACOM) – няма допълнителна такса, а плащането се случва в рамките на няколко секунди чрез сканиране на QR код или директно препращане към Вашето приложение.

 

Какво е дигитален портфейл и как да си набавим такъв?

 

Дигиталният портфейл или e-wallet е софтуерна система, която съхранява закупените от вас криптовалути. Тук можем да направим сранение с традиционната ви банкова сметка, която съхранява вашите парични активи. Дигиталният портфейл напълно гарантира сигурността на вашите плащания, данни, пароли и налични средства. Това става с помощта на криптиран ключ.

 

 

Всеки портфейл има адрес, който представлява индивидуален код, или комбинация от цифри и букви, асоцииран само с този портфейл.

Използвайки дигитален портфейл, можем да извършваме покупки лесно, бързо и сигурно.

На пазара има най-разнообразни дигитални портфейли, които служат за съхранение на всякакъв вид информация и валути. Тук ще се спра само на портфейли, които можем да използваме за съхранение на криптовалути.

 

 

 

 

 

Как мога да купя и продам ETH, BCH, LTC, LINK, USDT, USDC?Как мога да обменя криптоАко желаете да обмените една от поддържаните криптовалути за Биткойн и обратно, може да го направите без да е нужна предварителна регистрация!Как да купя, продам или обменя друга криптовалута?Ако случайно се интересувате от токън, който xChange.bg не поддържа, може да се свържете с нас на [email protected]. Посочете в имейла за каква сума искате да купите или продадете съответната криптовалута и оставете номер за връзка. Ако желаете да купите, може да го направите по банков път. При продажба, можем да изплатим сумата по банков път, ипей или изипей.