18,212,025 BTC

Приходите от Биткойн майнинг достигат годишен връх

Източник: за Cointelegraph от Martin Young |
магнит монети пари

Ключови показатели, като приходите от копаене на Биткойни, са се върнали на нивата преди халвинга, според скорошни изследвания.

 

Данни, предоставени от компанията за анализи Glassnode, показват, че приходите от Биткойн майнинг сега се връщат на същите нива, както когато наградата за изкопан блок беше двойно по-голяма от настоящата.

 

Когато халвингът се състоя в средата на май, цената на BTC беше около 9 000 долара. На 18 ноември тя се удвои до 18 000 долара, което предполага корелация, тъй като копачите трябва да продадат достатъчно от актива, за да покрият разходите си, като същевременно останат на печалба. По-високите цени означават по-големи печалби.

 

cec51652a0839a377c7fca5edd9b8f0d.jpg

 

Източник: Twitter

 

Blockchain.com, който проследява общата стойност на наградите за изкопани блокове и таксите за транзакции, които се плащат на копачите, потвърждава констатациите.

 

Ежедневната сума на приходите, която включва наградите и таксите, за 18 ноември е била 21,2 милиона долара, най-високата за една година. Предишният връх беше на 6 май, когато достигна 20,6 милиона долара. След халвинга, което намали наградата за блок от 12,5 BTC на 6,25 BTC, приходите спаднаха до малко над 7 милиона долара на ден.

 

Приходите от майнинг отбелязаха по-ранен спад на 18 март тази година след предизвикания от пандемията срив на крипто пазара, който заличи 45% от цената на Биткойна за по-малко от седмица.

 

Друг фактор, който показва, че мрежата е в добро състояние и копачите са доволни, е хеш-рейтът (мерна единица за процесорна мощ в Биткойн мрежата), който сега е само на 10% от най-високото си ниво досега.

 

След края на дъждовния сезон в Китай, където се извършва по-голямата част от Биткойн майнинга, риговете за копаене бяха изключени в подготовка за преместване, тъй като евтината водноелектрическа енергия се изчерпа. Това доведе до сезонен спад на хешрейта от 37%, под 98 EH/s (екзахеша в секунда).

 

Оттогава хеш-рейтът, който според мнозина е свързан с цените, се е възстановил до 143,4 EH/s, което не е далеч от пика от средата на октомври от 157,6 EH/s, според Bitinfocharts.com.

 

Настоящите данни за приходите от крипто добив и възстановяването на хеш-рейта са добър знак за продължаване на бичия пазар, който може да доведе цената на Биткойна до нов рекорд преди края на годината.

 

Статията е преведена и адаптирана от Cointelegraph.

 

Стани част от бъдещето! Купи Биткойн на xChange.bg в три лесни стъпки! Mоже да търгуваш и Етериум, Лайткойн, Биткойн Кеш, USDT, USDC и LINK. Регистрирай профила си на xChange.bg сега.