18,212,025 BTC

Всички говорят за DeFi – Технически анализ, 21 септември

социални мрежи дискусия крипто децентрализирани финанси

Всички в света на криптовалутите говорят за DeFi. Треската в сферата на децентрализираните финанси се засилва. В сряда, 16 септември, Uniswap пусна своя токън UNI.

 

Uniswap е децентрализиран протокол за автоматизирано предоставяне на ликвидност на базата на Етериум, според информация, достъпна на официалния уебсайт.

 

Докато миналата седмица повечето от основните криптовалути се търгуваха странично, токънът на Uniswap, UNI, отбеляза много успешен дебют. Само за няколко часа цената му се увеличи от по-малко от един долар до почти осем долара на повечето от най-големите крипто борси и направи много крипто ентусиасти богати.

 

Ранните адоптъри на Uniswap протокола получиха 400 UNI (на стойност приблизително 2 000 долара към момента на писане на анализа) от неочакван airdrop. Веднага след него, вълна от положителни реакции на развълнувани потребители заля крипто форумите и свързаните с крипто теми в социалните мрежи и др. Например, потребител на LeoFinance с потребителско име @atma.love написа в профила си следното:

 

b52e519a0b6c4e474f014b781bf327e0.jpg

 

Източник: LeoFinance.io

 

Джеф Кърдейкис, известен крипто ентусиаст и изпълнителен директор на свързаната с крипто социална мрежа Uptrennd, публикува следния туит относно airdrop-а на Uniswap:

 

7a74b7400acdf71ea60cfd76e0d95c17.jpg

 

Източник: Twitter

 

Въпреки че DeFi манията продължава, кумулативната капитализация на крипто пазара все още е под напрежение. Понеделникът започва с леко отдръпване. Към момента на писане на анализа, според Coin360.com, един Биткойн струва 9 203,33 евро (-0,61%), един Етериум - 313,05 евро (-2,77%) и един Лайткойн - 39,76 евро (-2,40%):

 

b2f14ac6eddb6837b7f9f4b73a4bd47d.jpg

 

Източник: Coin360.com

 

Сега нека видим какво показват графиките на цените на основните криптовалути спрямо еврото.

 

BTC/EUR

 

В дневната графика (1D) двойката BTC/EUR се опитва да поднови възходящия тренд, като отскочи от нивото на поддръжка S1 (приблизително 8 700 евро за един Биткойн) - ниво, равно на долната линия на низходящия триъгълник, който се формира през лятото на 2019 г.:

 

67d2783e8829686f28ede7c5dccc883f.jpg

 

Ако отскокът е успешен (бичи сценарий), тогава цената на Биткойна може да достигне нивото на последния локален връх (приблизително 10 000 евро за Биткойн) много скоро.

 

Ако обаче биковете не са достатъчно силни, за да възобновят възходящия тренд, тогава цената на Биткойна може отново да падне до нивото на подкрепа S1 (неутрален сценарий).

 

В най-песимистичния сценарий, ако мечките си възвърнат контрола върху пазара, те могат да потопят цената на криптовалутата под нивото на поддръжка S1 и да го понижат до нивото на поддръжка S2 (приблизително 7 984 евро за Биткойн).

 

Според нашата оценка в момента най-вероятните сценарии са бичият и неутралният.

 

ETH/EUR

 

В дневната времева рамка (1D) двойката ETH/EUR се опитва да очертае възходящ канал:

 

546aa7b5e160362decad4db75d357a3e.jpg

 

Въпреки че цената на Етериума бавно се покачва отново, ние оставаме доста предпазливи. Имайки предвид, че миналата седмица повечето от основните криптовалути се консолидираха, ние смятаме, че ако пазарът не получи бича инерция, тогава Етериумът няма да може да засенчи останалите основни токъни и двойката може да тества отново долната линия на възходящия канал.

 

UNI/USD

 

Сега нека да разгледаме ценовата графика на Uniswap (UNI) - един от най-добре представилите се токъни през последната седмица:

 

ac22dc2a30cac7e3954ac517b1c13ce5.jpg

 

Както се вижда в 1-часовата графика (1H) по-горе, двойката UNI/USD скочи стремително веднага след старта си. След това цената на токъна се консолидира за няколко часа в диапазон между нивата от 2,50 долара и 3,75 долара. След консолидацията UNI отново започна да се покачва и надмина нивото от 8 долара. По-късно започна корекция и сега двойката отбелязва спад в низходящ канал.

 

Ние считаме първоначалния диапазон на консолидация като зона на солидна подкрепа, която биковете ще защитават яростно. Ето защо, ако цената на UNI спадне до горната граница на този диапазон на консолидация, ние ще изчакаме отскок и ако това се случи, ще отворим дълга позиция. Имайки предвид, че говорим за търговия в рамките на 1 час, това означава, че потенциалната дълга позиция ще бъде спекулативна.

 

Към момента на писане на анализа двойката UNI/USD се търгува на ниво от 5,001 долара.

 

Стани част от бъдещето! Купи Биткойн на xChange.bg в три лесни стъпки! Mоже да търгуваш и Етериум, Лайткойн, Биткойн Кеш, USDT и USDC. Регистрирай профила си на xChange.bg сега.

 

Анализът е само и единствено с информативна цел и не представлява съвет, препоръка или предложение за покупка или продажба на Биткойн, която и да е друга криптовалута или финансов инструмент. "Глобал Ексчейндж" ООД не носи отговорност за загуби след използването на текущия анализ. Инвестирайте разумно и само суми, които може да си позволите да загубите.